Om oss

Jag som står för kenneln heter Anneli Pettersson. Jag bor med min man Christer, våra tre pojkar och två hundar i Husby Långhundra norr om Arlanda.

Hundintresset har jag haft sedan barnsben, men då både min mamma och syster är allergiska blev det ingen egen hund utan jag lånade hund av mormor och morfar, de hade stövare, drever och beagle som de glatt lånade ut till mig. Sen blev det border collie under några år då jag jobbade i ladugård och hade vallningshjälp.

Men intresset för apportering och fågeljakt har alltid funnits där och 2003 flyttade Tess (Kaulana River Destiny) in hos oss, men hennes fågelintresse var inte så stort, däremot är hon en klippa på att spåra.

Så 2009 fick jag möjlighet att köpa en tikvalp från Inger och Torild på kennel Donshellas så i Oktober 2009 flyttade Saga (Donshellas Story of Cinderella) in i familjen, en riktig liten arbetsmyra som gör allt matte ber henne om med full fart och glädje, en mer tillgiven hund kommer jag att få leta länge efter. Och jag har verkligen upptäckt att Golden Retriever är möjligheternas ras, Saga ställer upp på allt oavsett om det är jakt, lydnad, spår, bruks eller bara vara sällskaplig.

Jag tränar och tävlar gärna med mina hundar och då är det apportering, lydnad och spår som gäller. En och annan utställning blir det också.

dsc-0033.jpg